Maison

VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ

Szentendrei bemutatótermünkben több száz kiállított mintadarab tekinthető meg hideg- illetve melegburkolatokból. Szanitereket, fürdőszobai kiegészítőket és fürdőszobabútorokat katalógusokból kínálunk.

A burkolatokból, szaniterekből, fürdőszobai kiegészítőkből raktárkészletet nem tartunk, minden termékkört egyedi megrendelésre hozunk. A termékek beszerzésének átfutási ideje budapesti raktárkészlet esetén 2-3 nap, vidéki raktárkészlet esetén kb 1 hét. Amennyiben az adott terméket gyári készletről tudjuk csak hozni, az átfutási idő kb 2-4 hét.

A szállítási idő rajtunk kívül álló okok miatt változhat, amiért üzletünk nem tud felelősséget vállalni. A szállítási időt érintő változásokról a vevőt minden esetben tájékoztatjuk.

A megrendelt áru szentendrei üzletünkbe érkezik, innen a számla kiegyenlítése után szállítható.

Burkolási segédanyagok (ragasztó, fugázó, vízszigetelő, burkolási profilok, stb.) üzletünkben készletről elérhetők.

A forgalmazott termékekről a beszállítói listát a TERMÉKEK menüpontban találja.

A megrendeléseket személyesen üzletünkben vagy e-mailen keresztül tudjuk fogadni.

Érdeklődés esetén írjon az info@laurafurdoszoba.hu e-mail címre vagy hívjon a + 36 30 316 3150 telefonszámon.

REKLAMÁCIÓS ÜGYINTÉZÉS

Reklamációt kizárólag burkolás előtt tudunk elfogadni.

A vevő panasza a hatályos MSZ EN 10545 szabályai alapján kerül elemzésre. Ez a szabvány a reklamáció elbírálásának kiindulási alapja.

A reklamáció elbírálásának megkezdéséhez a következőkre van szükségünk:

– vásárlást igazoló számla

– a reklamált termék hibájának pontos leírása, lehetőleg fényképekkel alátámasztva,

– vásárlás időpontja,

– rendelt termék neve és mennyisége,

– rendelt termék tónusa és kalibrációja.

Ezen információk egy része megtalálható a számlán vagy a burkolatok dobozain. A dobozon látható kódok, számsorok tartalmazzák a tónust és a kalibert.

TÖRÉSSEL KAPCSOLATOS REKLAMÁCIÓ

Az áru átvételénél előfordulhat repedés, illetve törés a lapokon, azonban az MSZ. 10545 sz. szabvány szerint a megrendelt áru 0,5 %-nál ez megengedett.

Az árut az átvétel időpontjában szemrevételezni kell. Amennyiben ez nem történt meg az átvétel helyszínén, utólagosan nem tudunk elfogadni reklamációt törésre, sérülésre vonatkozóan.

MENNYISÉGI REKLAMÁCIÓ

Panasz esetén üzletünk lehetőség szerint minél hamarabb korrigálja a hibát.

MINŐSÉGRE VONATKOZÓ REKLAMÁCIÓ

A burkolat elszállítása után is van lehetőség panaszt tenni. Amennyiben a vevő a dobozok felbontásakor olyan hibákat talál, amik nem férnek bele az MSZ. szabványokba, úgy ezen hibákról tájékoztatjuk a gyári képviselőket és garanciális ügyintézőket.

Ha azonban a vevő felburkolja / felburkoltatja a terméket a szemrevételezett hibái ellenére is, azután semmilyen reklamációt nem fogadnak el a gyárak.

BURKOLAT VISSZAVÁSÁRLÁSÁNAK FELTÉTELEI

A Fogyasztóvédelmi törvény alapján a kereskedő nem kötelezhető a minőségileg nem kifogásolható burkolatok visszavásárlására.

Megvásárolt és megmaradt burkolatokat nem áll módunkban visszavenni.

BURKOLATOK HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓJA

A teljes útmutató IDE kattintva letölthető.

 

BURKOLATTÍPUSOK

Mázas fali lapok

Fali lapok egy réteg átlátszó vagy színezett mázzal rendelkeznek, beltéri használatra való, és nem várható ellenállás erősebb behatásokkal, hővel szemben. Elérhető nagyon sok stílusban, méretben, dekorálásra illetve funkcionális használatra. Padló burkolására NEM alkalmas.

Mázas padlólapok

Hasonló a mázas fali lapokhoz, de erősebb az ellenállása. Szintén nagyon sok stílusban, méretben elérhető.

Porcelán gres és mázas porcelán gres lapok

Ezek a sűrű, finom szemcsés lapok, 1000 °C felett vannak kiégetve, ezzel is erősebbé, strapabíróbbá téve a burkolatot, melyek már egyaránt alkalmasak bel- és kültéri burkolásra. Eltérő polírozással létezik – magas fényű, mázas – fényes, ill. áttetsző. Valamint matt és érdes (csúszásmentes) felületek egyaránt. Dekorációs célokra szintén megfelelő.

Kőhatású porcelán gres lapok

Mintázatában és textúrájában a természetes kő, márvány, travertin megjelenéséhez hasonlító lapok. Ezek a lapok keményebbek, jobb a foltellenállásuk, ezáltal tartósabbak, mint a természetes kövek. Létezik padlóra és falra, valamint kül,- és beltéri burkolásra alkalmas változatban.

 

TECHNIKAI TUDNIVALÓK

Méret

A kerámiaburkolatok kiégetése kemencében történik, emiatt egy bizonyos mértékű zsugorodás várható, így akár az egyik lap dimenziói mérsékelten eltérhetnek a másiktól. A zsugorodás mértéke típusonként eltérő.

Árnyalat/tónus

A természetes nyersanyagok és az égetési procedúra finom eltéréseket hoz létre a kész lap színárnyalatában eltérő gyártások között mindenképp, de akár gyártáson belül is. Ez egy természetes velejárója a gyártási folyamatnak.

Csúszásmentesség

A csúszásmentesség mérésére szolgáló paramétert súrlódási tényezőnek hívják. Minél magasabb ez az érték, annál jobb a csúszásmentessége a lapnak. A mázatlan burkolatok, mozaikok (sok fugával) és érdes felületű lapok kevésbé csúszósak, mint a natúr mázas, fényes felülettel rendelkezők. Ezeknek a lapoknak tehát jobb a súrlódási tényezője és ajánlottabbak ipari, konyhai illetve fürdőszobai padló valamint medencék körüli területek burkolására.

R9: sima felület – általános felhasználás (lakások, iskolák, irodák rendelők)

R10: csúszásmentes felület – (fürdőszoba, raktár, garázs, éttermi konyha)

R11: fokozottan csúszásmentes – (mosoda, tejüzem, hűtőkamra padlója)

R12: maximális csúszásmentesség – (húsfeldolgozó, ipari konyha, cukorüzem)

A vizes kövön, mezítláb való csúszásmentességet betűvel (A, B, vagy C) jelölik. A fürdőszobába szánt lapnak ajánlatos választani legalább A csúszásmentességi osztályú lapot.

Felületi kopásállóság

Ez a tulajdonság mutatja meg, hogy milyen a máz ellenállása szándékos vagy véletlen felületi súrlódás esetén (utcai cipő, bútor, stb). A porcelán gres lapok kopásállósága, tartóssága jobb.

A kopásállóságot az alábbi PEI skálán szokták jellemezni:

II: gyenge kopásállóság.. Padlólapként történő felhasználásuk nem javasolt, de saját felelősségre, kizárólag fürdőszobában padlóburkolatként is használhatók.

III: közepes kopásállóság, otthona kopásának annyira nem kitett helyiségeibe ajánlott (nappali, fürdőszoba), de előszobába és konyhába nem ajánlott. Utcai cipős használat kerülendő.

IV: erős kopásállóság, otthonában korlátozás nélkül alkalmazható, előszobába és konyhába is.

V: kiemelkedő kopásállóság, közületi és nagyobb forgalmú létesítményekbe javasolt.

Vízfelvétel

Az alacsonyabb vízfelvételű lapok általában magasabb mechanikai szilárdsággal rendelkeznek. A magasabb hőfokon kiégetett burkolat kevésbe porózus, kevésbé nedvszívó.

Mechanikai szilárdság

A mechanikai szilárdság az a tényező, mely megmutatja, hogy milyen tömör egy lap, mekkora maximális terhelést visel el törés nélkül. Minél magasabb ez az érték, annál sűrűbb a lap struktúrája. Ez a tulajdonság egy jó útmutató lehet a legmegfelelőbb lap kiválasztásában.

Folt és vegyi ellenállás

A foltellenálló lapok higiénikusabbak és könnyebb a tisztításuk is. A mázas lapokat a mázas felület, a porcelán lapokat a tömörségük, illetve az alacsony vízfelvétele teszi ellenállóvá.

 

BURKOLÁS

A burkolatépítés egy önálló szakma, ezért javasoljuk, bízza igényes, referenciával rendelkező szakemberre. Burkolás előtt kérjük, ellenőrizze a lapokat, mivel burkolás után látható hibákra reklamációt nem fogadunk el. Javasoljuk, hogy a színátmenetes lapokat a burkolásmegkezdése előtt rendezze el egyéni elképzelése szerint.

Az üveg, kő, üveg és kő mozaikokat, dekorcsempéket kizárólag fehér elasztikus, gyorsan kötő ragasztó anyaggal vagy neutrális szilikonnal kell ragasztani, melynek az osztályba sorolása minimum C2FT. Ettől színben eltérő és gyengébb osztályba sorolású anyag használata esetén garanciát nem vállalunk.

A garancia nem érvényesíthető: a dekorcsempék, mozaikkockák szerelése közben történt kivitelezési hibák (nem megfelelő ragasztó anyag, fugázó anyag használata miatt), természetes kopás, használata során keletkezett mechanikus sérülés (karcolás, kaparás, bemélyedés), folyadékkal történő leöntés, nem egyforma színezett, napfény hatására keletkezett természetes színváltozás esetén.

Kültérben történő burkolás esetén csak fagyálló burkolatot szabad felhasználni. A lap fagyállósága önmagában nem biztosítja a burkolat fagyállóságát, ennek rétegrendjét szakemberrel kell megterveztetni. Az éghajlat változásból eredő hőingadozás miatt flexibilis ragasztót kell használni.